Voorst

Rijksstraatweg 102

€ 1.250.000
Woonhuis - landhuis vrijstaande woning
Conditie
bestaande bouw
Bouwjaar
1850
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
redelijk tot goed
Voorzieningen
mechanische ventilatie, alarminstallatie, rookkanaal, dakraam
Woonoppervlakte
538m2
Inhoud
2221m3
Perceeloppervlakte
4124m2
Aantal kamers
16
Aantal verdiepingen
4
Ligging
aan rustige weg, in centrum, open ligging, landelijk gelegen
Bijzonderheden
monument, gedeeltelijk gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk, erfgoed
Hoofdtuin
tuin rondom
Tuin(en)
tuin rondom
Verkoopprijs
€ 1.250.000  kosten koper
Status
Beschikbaar
Oplevering
in overleg
Isolatie
dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Toon meer kenmerkenToon minder kenmerken
Terug naar boven

Rijksstraatweg 102 , Voorst

Prachtige statige villa “Huize Enkstein” met tuinhuis/schuur, theehuis, parkeergelegenheid en siertuin te koop.

** Voorzien van een pellet C.V.-ketel dus geen hoge gasrekeningen!!**

In het centrum van Voorst in het groen ligt dit prachtige pand met een rijke historie. Het terrein bereikt u via de oude poort met sier smeedijzeren hekken. Hier kunt u wonen en werken met grandeur.
Het statige huis dateert uit de 19e eeuw en heeft een prachtige in symmetrie opgebouwde gevel. De voordeur bevindt zich in het midden van het pand. De hoge raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Deze prettige lichtinval is kenmerkend voor de villa. Alle ruimten zijn ruim en licht. Het trapportaal is bijzonder fraai. Een aantal plafonds zijn gedecoreerd met originele ornamenten. De siertuin is royaal en er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u te wachten staat.

De gemeente Voorst heeft aangegeven medewerking te willen verlenen aan het wijzigen van het bestemmingsplan naar wonen en het evt. verticaal splitsen van de woning in 2 eenheden en het bouwen van een vrijstaand bijgebouw. De voorbeeld tekening van de splitsing zijn op aanvraag ter inzage.

“Huize Enkstein” is rond 1850 gebouwd, de villa is een Rijksmonument en heeft tal van authentieke kenmerken. Het geheel is gesitueerd op een besloten domein van 4.124m². De formele tuin met theehuis, gazon, rododendrons, terras sluiten fraai aan bij de historie en architectuur van het huis. Het tuinhuis is praktisch en geschikt voor meerdere doeleinden. Een ideale locatie om in rust en privacy te verblijven. er zijn gunstige subsidie en leningsmogelijkheden via het Restauratiefonds.

Indeling:

Parterre
De villa betreedt u middels de prachtige dubbele deuren die met glas zijn ingezet. Een geweldige binnenkomst. De entree is zeer uitnodigend door de marmeren vloer, de trappartij die centraal is gelegen en de symmetrie van de overige toegangsdeuren. Op deze verdieping bevinden zich 5 ruimten, verschillende toiletruimten, een ruime keuken en bijkeuken.
De eerste verdieping is te bereiken via een trap vanuit de centrale hal en via een vaste trap vanuit de hal gelegen aan de rechterkant van het pand.

Eerste verdieping:
Royale centrale hal met aan de voorzijde een charmante ruimte. Deze ruimte heeft openslaande authentieke deuren naar het balkon. De centrale hal biedt toegang tot 5 ruimten, waarvan een zeer geschikt is als vergaderruimte. De vergaderruimte heeft een oppervlakte van ca 42m² en heeft een gashaard met hardstenen mantelschouw, plafond met ornamenten en hoge raampartijen. Tevens bevindt zich op deze verdieping een toiletruimte.
De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap.

Tweede verdieping:
Hal met toegang tot 5 ruimten, toiletruimte en pantry. De grootste kamer op deze verdieping heeft een oppervlakte van maar liefst 66m².

Kelder:
Provisieruimte ca 24m².

Tuinhuis/schuur:
Het bijgebouw heeft een oppervlakte van 25m² en is voorzien van elektra.

Voorzieningen:
De ruimten worden aangeboden met: sanitaire voorzieningen, internetgebruik via de kabel, nutsvoorzieningen, cv-installatie rookmelders en brandblussers.

Locatie:
Voorzieningen en uitvalswegen zijn binnen handbereik. De villa is gelegen in de stedendriehoek Deventer-Zutphen-Apeldoorn en is uitermate goed ontsloten. De bushalte bevindt zich in de directe nabijheid. Het object is gelegen aan een verkeersluwe doorgaande weg.

Regelingen rijksmonument:
• Er is een vervangende subsidieregeling beschikbaar voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie: de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. De regeling geldt voor particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie. Het betreft een subsidie van 38% van de instandhoudingskosten.

• Alle rijksmonumenteigenaren kunnen gebruik maken van een laagrentende lening van het Restauratiefonds. De hoogte van de lening bedraagt 100% van de instandhoudingskosten (onderhoud en restauratie). De eigenaar heeft hiermee de zekerheid van een financiering voor zijn plannen. Bovendien leent een eigenaar-bewoner tegen 1,2% rente, 10 jaar vast.

Voor meer informatie aangaande subsidieregelingen en financiering voor rijksmonumenten verwijzen wij u naar de website van het Nationaal Restauratiefonds.

Bijzonderheden:
- Voorzien van een pellet C.V.-ketel;
- Perceeloppervlakte 4.124m²;
- 10 parkeerplaatsen;
- Rijksmonument;
- Gunstige subsidie- en leningsmogelijkheden;
- Prachtige originele kenmerken;
- Centrale ligging;
- Gedeeltelijk dubbele beglazing;

Heeft u interesse en/of vragen over het object? Wij nodigen u graag uit contact met ons op te nemen om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn!
Terug naar boven

Plattegrond

REBO Groep is aangesloten bij: