Banner_Corona-No+Text

Verkopen of kopen tijdens de coronacrisis

We gaan door een ongekende en spannende tijd heen. COVID-19 maakt dat we afstand van elkaar moeten houden en zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Wij krijgen veel vragen over het verkopen of kopen van een huis tijden deze crisis. Graag vertellen we je hoe wij omgaan met de maatregelen en hoe je ook in deze tijd je huis kunt verkopen of een nieuw huis kunt kopen.

We werken als kantoor al voornamelijk digitaal. Verkopers en kopers hebben een eigen online dossier en daar worden, volledig AVG proof, alle stukken bewaard.

Overeenkomsten kunnen tevens digitaal ondertekend worden. Het digitaal ondertekenen wordt in samenwerking met iDIN gedaan. Deze partij controleert de identiteit van alle partijen die ondertekenen. iDIN is het gezamenlijk initiatief van diverse grote Nederlandse banken, waarmee de identiteit van koper en verkoper kan worden vastgesteld. Nog niet iedere notaris accepteert een digitaal getekende akte, maar ook dan zijn er oplossingen om het contact te beperken.

Je huis verkopen tijdens de coronacrisis

Het verkopen van je huis kan gewoon doorgaan. Op dit moment worden er nog steeds bezichtigingen aangevraagd en zijn er voldoende kopers op de markt.

De waardebepaling van je huis kan op de volgende manieren plaatsvinden:

 • Fysiek, waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen, of
 • Digitaal: je geeft ons een virtuele rondleiding door je huis via WhatsApp of FaceTime. Wij werken aan de hand daarvan ons advies voor je uit.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te verkopen of om je alvast voor te bereiden op de verkoop:

 • Direct de verkoop opstarten: we gaan gewoon aan de slag zoals normaal ook het geval zou zijn. Op dit moment gaan bezichtigingen ook gewoon door met de benodigde voorzorgsmaatregelen.
 • Alles gereed maken voor de verkoop, maar nog niet starten: we zorgen dat alle voorbereidingen getroffen worden zoals de fotoreportage, de video, de woningopname en alle overige zaken die nodig zijn om op een later moment direct te kunnen starten met de verkoop. Samen kiezen we, als de rust gekeerd is, voor een geschikt moment.
 • Vast een planning maken voor de verkoop: we plannen de afspraken voor woningopname en fotoreportage alvast in over een aantal weken, zodat je niet hoeft te wachten als de markt weer aantrekt.

Bezichtigingen

We hebben van al onze woningen een video, zodat je vooraf al een goed beeld kunt krijgen. Om je nog beter voor te bereiden, kun je bijvoorbeeld ook eens door de straat rijden, om het huis van de buitenzijde te bekijken en waar deze precies ligt in de wijk. Ben je enthousiast, maak dan een afspraak.

Met inachtneming van de regels van het RIVM kunnen we je op dit moment de woningen gewoon laten zien. Open Huizen doen we momenteel even niet.

Wil je liever een digitale bezichtiging, dan kan dat ook middels FaceTime of Whatsapp.

 

 

 

Een huis aankopen tijdens de coronacrisis

Ook nu kunnen wij je goed helpen bij het vinden van je droomhuis. Een intakegesprek om jouw of jullie wensen door te nemen en onze dienstverlening uit te leggen kan ook telefonisch of via videobellen.

Je kunt, desgewenst, gebruik maken van ons unieke online zoeksysteem, Copaan. Dit systeem biedt de mogelijkheid om beter, sneller en leuker de gewenste woning te vinden. : filmpje

Heb je een leuke woning gevonden? Wij kunnen de eerste keer voor je gaan kijken, en je virtueel meenemen door de woning via WhatsApp of Facetime.

 

 

 

 

 

Taxaties

NWWI en NHG hebben bekend gemaakt dat een woningtaxatierapport zonder interne inspectie niet door NHG of de geldverstrekkers zonder NHG wordt geaccepteerd, waardoor NWWI deze rapporten niet zal kunnen valideren. 

De woningopname moet dus fysiek gebeuren.  Tijdens de taxatie is het belangrijk dat er zo min mogelijk mensen in de woning aanwezig zijn. We kunnen hier samen goede afspraken over maken.

 

Richtlijnen die gelden bij alle afspraken

 • Maximaal 2 personen aanwezig bij een afspraak en bezichtiging
 • Was vóór en na de komst je handen
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen en blijf op gepaste afstand (minimaal 1,5 meter)
 • Raak niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan tijdens de bezichtiging
 • Maak geen afspraak bij verkoudheidsklachten. Bent je toch verkouden, annuleer dan de afspraak (bij voorkeur telefonisch). We kunnen dan samen naar een andere oplossing zoeken.
 • Maak de afspraak niet langer dan noodzakelijk

Uiteraard nemen onze makelaars ook alle voorzorgmaatregelen. Meer informatie over besmetting, hygiëne- en voorzorgsmaatregelen vind u op de website van de RIVM:  Raadpleeg de website van het RIVM

 
Heb je vragen? Graag adviseren wij jou en maken we samen een plan dat het beste bij jouw situatie past.

Verzenden
Arnhem

Arnhem

Delta 1 F
6825 ML Arnhem
Telefoon: (026) 320 18 00

makelaardijarnhem@rebogroep.nl

Deventer

Deventer

Zutphenseweg 29 C-3
7418AH Deventer
Telefoon: (0570) 626 268

makelaardijdeventer@rebogroep.nl

Dieren

Dieren

Wilhelminaweg 27
6951 BM Dieren
Telefoon: (0313) 427 321

makelaardijdieren@rebogroep.nl

Doetinchem

Doetinchem

Plantsoenstraat 77
7001 AB Doetinchem
Telefoon: (0314) 369 292

makelaardijdoetinchem@rebogroep.nl

REBO Groep is aangesloten bij: