hero-kbase

De voordelen van een makelaar op een rij!

Als u uw huis wilt verkopen, kan het zijn dat u twijfelt over het inschakelen van een makelaar. Wellicht overweegt u om de verkoop van uw huis zelf te regelen. Toch biedt het inhuren van een makelaar een hoop voordelen. In deze blog zetten we de belangrijkste voordelen van een makelaar voor u op een rij. 

Waarom een makelaar?

Tegenwoordig wordt er steeds vaker nagedacht om zelf een huis te verkopen. De huizenmarkt is immers goed en woningen worden razendsnel verkocht. Daarentegen kost een makelaar geld en krijgt deze ook nog eens een percentage van de opbrengst van het huis. Maar het verkopen van een huis zonder makelaar zeker geen makkelijke klus. En er zijn een heleboel dingen die geregeld moeten worden en deskundigheid vereisen. En hoe weet u of u wel een eerlijke prijs voor uw huis krijgt, als u de verkoop zelf afhandelt? 

Bij het inschakelen van een verkoop makelaar wordt er direct gedacht aan de kosten van de makelaar. Maar denkt u ook aan de opbrengsten van een verkopende makelaar? Aan een goede makelaar bent u inderdaad wat meer geld kwijt, maar hij of zij kan ervoor zorgen dat uw huis meer oplevert. Daarmee verdient u de kosten van de makelaar zeker terug, en houdt u er een zelfs een mooi bedrag aan over.  

Netwerk

Wat zijn precies de voordelen van een makelaar? Om te beginnen heeft een makelaar een groot netwerk. Een makelaar heeft een groot aantal zoekers in eigen beheer en deze krijgen het actuele aanbod toegestuurd. Wellicht dat er tussen deze mensen een geïnteresseerde zit voor uw huis. Hiermee vergroot hij of zij de kans dat er potentiële kopers op afkomen. 

Bezichtigingen

Een ander voordeel van een makelaar is het regelen van de bezichtigingen. Deze hoeft u niet zelf te regelen, want dat doet de makelaar. Dit kan gewoon plaatsvinden wanneer u aan het werk bent, dan heeft de makelaar rustig de tijd om het huis aan de kijkers te laten zien en hoeft u er geen tijd of energie in te steken. 

Prijs

We benoemden het al eerder in deze blog: de makelaar helpt u bij het vaststellen van de beste prijs voor uw huis. De makelaar heeft een objectieve blik en taxeert de woning op een eerlijke manier. De makelaar kijkt naar plus- en minpunten en adviseert u hoe u met minimale investeringen uw woning aantrekkelijker kunt maken voor de huidige markt. 

Bent u na het lezen van deze blog geïnteresseerd in het inschakelen van een makelaar? Bij REBO Woningmakelaars bent u aan het juiste adres. Van makelaars in Deventer tot makelaars in Arnhem, er is altijd een makelaar bij u in de buurt. Wilt u weer weten? Neem gerust contact met ons op.

Of stel je vraag hieronder, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op

Group 1
Group 2

REBO Groep is aangesloten bij: