hero-kbase

Wat doet een makelaar? Alle werkzaamheden op een rij

Bij het horen van de term makelaar zult u vrijwel direct denken aan iemand die huizen verkoopt. In onze blog vertellen we u over de werkzaamheden die bij de functie van een makelaar hoort en zetten we alle ins en outs op een rij. Wilt u graag meer weten over makelaars? Lees dan vooral verder! 

Functie van de makelaar

Wat is nu precies de functie van een makelaar? En welke stappen moet u zelf nog zetten als u een huis verkoopt? Het doel van de makelaar is adviseren en begeleiden. Het begint bij het verkoopgesprek; hier worden de belangrijkste dingen besproken over de huidige markt en gemiddelde prijzen. U ontvangt vervolgens een verkoopadvies van de makelaar en als u voor de makelaar in kwestie kiest kunnen de uiteindelijke verkoopprijs en courtage worden bepaald. 

Verkoop opstarten

Vervolgens wordt de verkoop opgestart en krijgt u een inlog voor het klantenintranet genaamd Move. Deze wordt samen met u opgesteld en is belangrijk om iedereen van de juiste informatie te voorzien in het verkoopproces. In Move dient u de vragenlijsten en lijst van zaken omtrent uw woning in te vullen zodat kijkers over alle informatie omtrent de woning beschikken. Tegelijkertijd wordt de fotograaf ingeschakeld die een afspraak bij u thuis zal maken. Zodra alle fotografie producten binnen zijn, de lijsten in Move zijn ingevuld en de makelaar alle benodigde stukken heeft opgevraagd, wordt de woning aangemeld! Na aanmelding op diverse websites wordt er een ‘te koop’ bord geplaatst en wordt de woning op sociale media gedeeld. 

Bezichtigingen van het huis

Tijd voor de bezichtigingen! Elke bezichtigingsafspraak wordt in overleg met u ingepland. Als er veel belangstelling is wordt er een strategie afgestemd als het gaat om het aantal afspraken en een eventuele biedingsprocedure. Als er een bod binnen komt of de biedingsprocedure is afgelopen nemen wij dit met u door en adviseren we u wat het beste bod is in uw situatie. 

Koopakte opstellen

Als beide partijen akkoord zijn, wordt de koopakte opgesteld. En na de tekenafspraken met beide partijen, wordt daarvan een exemplaar naar de notaris gestuurd. Dat betekent echter niet dat het werk van de makelaar voorbij is! Hij of zij houdt de financiële voorbehouden in de gaten en zorgt dat de eventueel gestelde waarborgsom binnen komt en dat de website aanmeldingen bijgewerkt worden. Ook regelt de makelaar de afspraken inzake de inspectie en overdracht bij notaris. 

Al met al omvat de functie van de makelaar het regelen van de verkoop van A tot Z! Bent u van plan om uw huis te verkopen? REBO Woningmakelaars heeft altijd een vestiging bij u in de buurt, van makelaars in Arnhem tot makelaars in Deventer, ze staan voor u klaar. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Of stel je vraag hieronder, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op

Group 1
Group 2

REBO Groep is aangesloten bij: