hero-kbase

Huis verkopen? Gebruik onze checklist!

Als u van plan bent om uw huis te verkopen, kunnen wij ons goed indenken dat daar veel bij komt kijken. Zo moet er van alles geregeld worden en neemt het proces best veel tijd in beslag. Zo is het onder andere belangrijk om uw huis te laten taxeren. Om u in de goede richting te helpen, hebben wij een handige checklist voor u klaar staan. 

Voorbereiding

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken, vandaar deze checklist om uw huis voor te bereiden op de verkoop. De presentatie op de foto’s is erg belangrijk voor de eerste indruk die mensen van het huis krijgen. Door verschillende voorbereidingen te treffen met deze checklist helpt u de makelaar en uzelf voor een mooie fotoreportage. 

Woonkamer

Plaats meubels en voorwerpen op een logische plaats en doe gordijnen open om meer ruimte te creëren. Haal persoonlijke en kostbare spullen weg. En maak de kamer gezellig met bijvoorbeeld een mooie bos bloemen. 

Keuken

Haal losse gebruiksvoorwerpen zoals vaatdoeken, zeep en kindertekeningen weg. Ook prullenbakken en huisdieren kunnen beter uit beeld blijven.  Ook voor de keuken geldt, een mooie bos bloemen of een schaal met vers fruit geeft de keuken meer sfeer. 

Slaapkamers

Maak de bedden op en gebruik licht en neutraal beddengoed. Haal nachtkastjes en vensterbanken leeg voor een rustiger beeld. Een mooie wekker of kaarsen kunnen tevens wel sfeer toevoegen aan de slaapkamer. 

Badkamer

Laat verzorgingsproducten zoals een dagcrème of tandpasta niet in beeld komen. Haal eventueel de weegschaal en wasmanden weg uit de badkamer, deze laten de badkamer kleiner lijken. 

Voor de overige ruimtes geldt hetzelfde: haal onnodige spullen weg uit de ruimte en zorg dat die schoon en opgeruimd is. Verhelp ook kleine mankementen aan de woning , voor zover dit mogelijk is. Denk hierbij aan een losse trapleuning of lekkende kraan. 

Administratief

De foto’s zijn niet het enige waarvoor u voorbereidingen moet treffen, er zijn ook een aantal administratieve dingen die geregeld moeten worden. Vraag alvast een definitief energielabel aan. Deze is namelijk verplicht en moet vanaf 1 januari 2021 door een vakbekwaam adviseur opgesteld worden. Aan deze adviseur zitten vaak ook nog een aantal eisen, zorg dus dat dit gecheckt is. Hier kan best wat tijd in gaan zitten. Kijk voor meer informatie op de site van de rijksoverheid.

Tot slot raden wij u aan om financieel advies in te winnen zodat u uw financiële mogelijkheden in beeld heeft. Op zoek naar een makelaar? REBO Woningmakelaars heeft altijd een vestiging in uw buurt.

Wij hebben in totaal 4 vestigingen: 

Wilt u meer weten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Of stel je vraag hieronder, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op

Group 1
Group 2

REBO Groep is aangesloten bij: